De Renewaball wint altijd

Maak kennis met 's werelds eerste circulaire tennisbal

Wist je dat in Nederland elk jaar 5,5 miljoen tennisballen worden gebruikt? Zo’n 97 procent hiervan belandt in de prullenbak, in de verbrandingsoven of via een omweg in de natuur. Als hoofdsponsor van het ABN AMRO World Tennis Tournament en het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament neemt ABN AMRO graag het voortouw in het verduurzamen van de sport. Dat doen we dit jaar met de eerste circulaire tennisbal ooit: de Renewaball.

 

Miljoenen vervuilende tennisballen
Elk jaar worden er wereldwijd zo’n 300 miljoen tennisballen geproduceerd. Veelal in Zuidoost-Azië. In Nederland gebruiken we er zo’n 5,5 miljoen per jaar. Voordat die ballen in ons land aankomen, zijn ze vaak al twee keer de wereld rondgeweest. Wordt ermee getennist, dan komen er bij elke slag ontelbare deeltjes microplastics vrij, die in de lucht blijven dwarrelen. En uiteindelijk belanden bijna alle ballen in de prullenbak. Zo zonde. En slecht voor het milieu, dus ook voor jou.

 

Oude ballen, nieuwe producten
Dat moet anders. Als hoofdsponsor van het toernooi is ABN AMRO altijd op zoek naar manieren om oude tennisballen een tweede leven te geven. Daarin gaan we elk jaar een stap verder. In 2019 maakten we er al nieuwe producten van: groene daktegels, een tennisracketdemper, speakers en zelfs een circulaire sneaker. Vorig jaar probeerden we er voor het eerst een compleet nieuwe tennisbal van te maken: de Sustainaball. Die hebben we dit jaar doorontwikkeld tot de Renewaball.

 

Circulaire tennisbal
De Renewaball is 's werelds eerste recyclebare tennisbal, gemaakt met oude ballen. De bal wordt geproduceerd en gebruikt in West-Europa. Het vilt van de bal is gemaakt van biologisch wol en katoen, en bevat geen polyester en nylon. Zo kun je met een goed gevoel de baan op voor een veel milieuvriendelijker partijtje tennis.

Tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament 2021 willen we niet alleen de wereld laten kennismaken met de Renewaball, maar ook de onzichtbare vervuiling van een tenniswedstrijd zichtbaar maken. Bekijk de commercial en ontdek hoe we de tennissport helpen verduurzamen.

 

Meehelpen? Lever je oude tennisballen in
Heb je oude tennisballen over? De komende 2,5 jaar vind je inzamelbakken bij 100 tennisverenigingen in Nederland. Hier kan iedereen tennisballen inleveren, die vervolgens worden gerecycled tot Renewaballs. Bekijk het overzicht voor een inleverpunt bij jou in de buurt.
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl