Over het rolstoeltennis toernooi

Beleef live het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament

Al sinds 2009 organiseren we tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament ook het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, het grootste indoor rolstoeltennistoernooi van Europa. Dit jaar strijden van donderdag 10 t/m zondag 13 februari opnieuw twaalf internationale topspelers in Rotterdam om de felbegeerde titel voor het enkel- en dubbelspel.

Bekijk de wedstrijden via de livestream

Het spelersveld staat weer garant voor spectaculair tennis. Niet alleen doen er 8 spelers uit de top 10 van de wereld mee, ook staan een aantal jonge talenten te popelen om het de finalisten van de afgelopen jaren moeilijk te maken. De wedstrijden live bekijken? Alles wordt uitgezonden via de livestream op YouTube. De finales worden gespeeld op zondag 13 februari (enkelspel om 11.30 uur, dubbelspel om 14.30 uur). De finale enkelspel is ook met commentaar te volgen via NOS.nl.
 

Naar de livestream 2022

 

Bekijk het programma

 

Bekijk de spelersEen initiatief van ABN AMRO
Als hoofdsponsor vindt ABN AMRO het belangrijk dat spelers een gelijke behandeling krijgen. Ook als het gaat om tennissers en rolstoeltennissers. Want dezelfde ambitie verdient hetzelfde podium. Daarin neemt de bank graag het voortouw, vandaar dat we in 2009 het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament zijn gestart. En met succes: niet voor niets wordt het toernooi in Rotterdam door spelers vaak 'de vijfde Grand Slam’ genoemd. Al 14 edities lang is dit een vast onderdeel van het reguliere tennistoernooi. Die integratie is uniek in de wereld.

Toernooidirecteur Esther Vergeer
De organisatie is in handen van toernooidirecteur Esther Vergeer. Samen met Rotterdam Ahoy en ABN AMRO zet de zevenvoudig paralympische kampioene zich in om het rolstoeltennis onder een groter publiek bekend te maken. Vergeer: 'Ik wil graag blijven roepen om aandacht voor de paralympische sport. We hebben zoveel waanzinnige prestaties te leveren en zoveel mooie verhalen te vertellen.'

 

Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl