• Menu

Over het rolstoeltennis toernooi

Beleef live het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament

Al sinds 2009 organiseren we tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament ook het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, het grootste indoor rolstoeltennistoernooi van Europa. Dit jaar strijden van donderdag 4 t/m zondag 7 maart opnieuw twaalf internationale topspelers in Rotterdam om de felbegeerde titel voor het enkel- en dubbelspel.

Bekijk de wedstrijden via de livestream

Het spelersveld staat weer garant voor spectaculair tennis. Niet alleen doen er 8 spelers uit de top 10 van de wereld mee, ook zijn alle finalisten van de afgelopen 3 jaar aanwezig om het elkaar moeilijk te maken. De wedstrijden live bekijken? Alles wordt uitgezonden via de livestream op YouTube. De finales worden gespeeld op zondag 7 maart (enkelspel om 11.30 uur, dubbelspel om 14.30 uur). De finale enkelspel is ook met commentaar te volgen via NOS.nl.
 

Naar de livestream 2021


Bekijk het programma >

Bekijk de spelers >

Een initiatief van ABN AMRO
Als hoofdsponsor vindt ABN AMRO het belangrijk dat spelers een gelijke behandeling krijgen. Ook als het gaat om valide en minder valide sporters. Daarin neemt de bank graag het voortouw, vandaar dat we in 2009 het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament zijn gestart. En met succes: niet voor niets wordt het toernooi in Rotterdam door spelers vaak 'de vijfde Grand Slam’ genoemd. Al 13 edities lang is dit een vast onderdeel van het reguliere tennistoernooi. Die integratie is uniek in de wereld.

Toernooidirecteur Esther Vergeer
De organisatie is in handen van toernooidirecteur Esther Vergeer. Samen met Rotterdam Ahoy en ABN AMRO zet de zevenvoudig paralympische kampioene zich in om het rolstoeltennis onder een groter publiek bekend te maken. Vergeer: 'Ik wil graag blijven roepen om aandacht voor de paralympische sport. We hebben zoveel waanzinnige prestaties te leveren en zoveel mooie verhalen te vertellen.’

WWTT in de slaapkamer van Casey
Omdat we jonge tennisfans graag de kans geven om tijdens de finale hun idolen toe te juichen, nodigen we elk jaar fanatieke rolstoeltennissers uit van de Esther Vergeer Foundation en Fonds Gehandicaptensport. Dit jaar moeten de tribunes van Rotterdam Ahoy helaas leeg blijven. Met de actie 'WWTT bij je thuis’ nemen we het rolstoeltennistoernooi daarom gewoon mee op pad, en wel naar de slaapkamer van tennisfan Casey.

Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl