• Menu

1997 - Oranje boven

Richard Krajicek

Na de winst in 1995 pakt Richard Krajicek ook in 1997 de titel.

Winnaar Enkelspel Richard Krajicek
Winnaar Dubbelspel Jacco Eltingh & Paul Haarhuis
Totaal Prijzengeld 750.000 US Dollar
Aantal bezoekers 94.982

Twee servicekanonnen, allebei titelwinnaar in Rotterdam, nummer één en twee geplaatst in het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het gaat om Goran Ivanisevic en Richard Krajicek.

Krajicek heeft het jaar ervoor de meest prestigieuze van alle tennistitels op zijn naam geschreven, door Wimbledon te winnen. Hij is daarmee de eerste Nederlander met een Grand Slam-titel en heeft daarmee een enorme impuls gegeven aan de populariteit van de tennissport in ons land.

Lang lijkt een droomfinale tussen de beide servicekanonnen in de maak, tot Daniel Vacek in de halve finale roet in het eten gooit en Ivanisevic in de tiebreak van de derde set verslaat. Onverwachte tegenstand dus voor de in topvorm verkerende Krajicek, die zich onderweg naar de finale onder meer ontdoet van Michael Stich, een andere topper van de All England Lawn Tennis Championships.

Krajicek laat zich er echter niet door van de wijs brengen en verslaat Vacek gedecideerd in twee tiebreaks. In tegenstelling tot twee jaar eerder, toen hij zich blesseerde op het winnende punt, kan hij nu volop genieten van de overwinning. Het Oranjefeest wordt bovendien later op de dag compleet gemaakt door Eltingh en Haarhuis, als eerste geplaatst koppel, de titel ook voor zich opeisen. Voor het eerst in de historie van het toernooi zijn de titels daarmee uitsluitend voor Nederlanders.

Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl