• Menu

1991 - Verrassende winnaar voor de eerste kampioensschaal

Omar Camporese

Omar Camporese gaat juichend op de knieen nadat hij Lendl in de finale heeft verslagen

Winnaar Enkelspel Omar Camporese
Winnaars Dubbelspel Patrick Galbraith & Anders Järryd
Totaal Prijzengeld 500.000 US Dollar
Aantal bezoekers 83.301

De opmars van het Nederlandse tennis zet zich voort. Hoewel Richard Krajicek bij zijn enkelspeldebuut tegen de als vijfde geplaatste Chesnokov nog geen succes weet te boeken, doen zijn generatiegenoten het uitstekend. Debutant Jan Siemerink bereikt de kwartfinale, waarin Anders Järryd te sterk is. Paul Haarhuis doet het nog beter. Nadat hij drie Zweden op rij heeft verslagen (Svensson, Gustafsson en Bergstrom) stuit hij in de halve finale op de onbekende Italiaan Camporese.

De tennisfans maken zich stiekem al op voor een finale tussen de ‘thuisfavoriet’ en één van de smaakmakers uit de andere halve finale, Lendl of Järryd. Omar Camporese beleeft echter de beste week uit zijn tennisleven. In de tiebreak van de derde set verslaat hij Haarhuis.

In de finale mag hij het opnemen tegen Ivan Lendl, die voor het eerst sinds de afgebroken finale in 1984 weer in Rotterdam te bewonderen is. Weinigen twijfelen er aan dat de gloednieuwe kampioensschaal naar de nummer drie van de wereld zal gaan. Ook dit keer kent de finale met Lendl een verrassing. Na 2 uur en 48 minuten spelen pakt Camporese (42e van de wereld) namelijk de derde set en wint de titel.

Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl