• Menu

1978 - Jimmy Connors wint de eerste lustrumeditie

Jimmy Connors

Jimmy Connors na zijn overwinning

Winnaar Enkelspel Jimmy Connors
Winnaar Dubbelspel Fred McNair & Raúl Ramírez
Totaal Prijzengeld 243.000 US Dollar
Aantal bezoekers 45.866

Jimmy Connors wint direct bij zijn debuut in Ahoy de vijfde editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Niet verwonderlijk, omdat hij als nummer 1 van de wereld en absolute topfavoriet naar Rotterdam is gekomen. Zijn komst is dan ook tekenend voor de grote stappen die het toernooi op dat moment zet op de mondiale kalender.

Onder de spelers groeit het besef dat ‘Rotterdam’ iets bijzonders is. Goede verzorging, fans met verstand van tennis en een uitstekende sfeer dragen bij aan de populariteit. Het is dan ook niet voor niets dat aan de andere kant van het schema Björn Borg te vinden is. Hij ‘struikelt’ in de kwartfinale over Vitas Gerulaitis en mist de finale. Gerulaitis verliest op zijn beurt van Raúl Ramírez, die het op mag nemen tegen Connors. De Mexicaan verliest de finale met 7-5, 7-5 van ‘Jimbo’.

Voor Connors is het één van maar liefst 109 enkelspeltitels die hij in zijn carrière haalt. Naast dit nog altijd ongenaakbare record, zorgt hij ook voor vernieuwing in het tennis. Hij is één van de eerste spelers die met een metalen racket speelt. Daarnaast is hij, samen met Borg, een van de eersten die een dubbelhandige backhand heeft.

De verliezend finalist, Raúl Ramírez, kent in 1978 overigens wel een succes in Rotterdam. Samen met Fred McNair wint hij de dubbelspeltitel.

Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl