• Menu

1977 - Dick Stockton verrassende winnaar van het 4e ABN AMRO World Tennis Tournament

Willem Duys

Willem Duys doet verslag voor AVRO’s Sport Panorama.

Winnaar Enkelspel Dick Stockton
Winnaars Dubbelspel Wojtek Fibak & Tom Okker
Totaal Prijzengeld 158.000 US Dollar
Aantal bezoekers 32.524

De vierde editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament werd gewonnen door Dick Stockton.

Stockton, die in 1977 het beste jaar van zijn carrière kende met een 8e plaats op de ranglijst en drie toernooioverwinningen, versloeg in de finale Ilie Nastase.

Dick Stockton haalde in 1977 zelfs de prestigieuze WCT Year End Championship Finals, die hij verloor van Jimmy Connors. Deze finals mogen worden gezien als de voorloper van de huidige ATP World Tour Finals. Het ABN toernooi maakte in die tijd deel uit van de World Championship Tennis, de door sportvisionair Lamar Hunt opgezette professionele tennistour.

Vanwege de herkomst van Hunt, zoon van een rijke Texaanse oliemiljardair, werd de finale jaarlijks in Dallas gespeeld. Meer informatie over dit innovatieve tennisproject is te vinden op http://www.worldchampionshiptennis.com/

De komst van de wereldsterren begon voor het toernooi ook zijn vruchten af te werpen. Vanaf een speciaal gebouwde commentaarpositie, midden op de genodigdentribune, deed Willem Duys verslag voor AVRO’s Sport Panorama.

Dick Stockton haalde in 1977 ook de dubbelspelfinale in Ahoy, samen met Vijay Amritraj. Maar tot grote vreugde van het publiek verloor hij deze van Tom Okker en Wojtek Fibak. Tom Okker werd hiermee tot op de dag van vandaag de enige Nederlander die zowel de enkel- als dubbelspeltitel in Rotterdam wist te winnen.
 

Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl