• Menu

Wereldtop aanwezig op wheelchair tournament

11 Januari 2022
Wereldtop aanwezig op wheelchair tournament

Maar liefst negen spelers uit de mondiale top-10 geven acte de présence tijdens het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Lijstaanvoerder is Alfie Hewett, die zijn titel van 2021 komt verdedigen. De Nederlandse inbreng bestaat uit Tom Egberink en Maikel Scheffers. Het wheelchair toernooi wordt gelijktijdig met het ATP toernooi in Rotterdam Ahoy gespeeld en vindt plaats van donderdag 10 tot en met 13 februari 2022.

Toernooidirecteur Esther Vergeer: "De wereldtop van het wheelchair tennis komt graag naar Rotterdam. Dat bewijst onze startlijst, waarop maar liefst negen spelers uit de mondiale top-10 prijken. Blikvangers zijn natuurlijk Gordon Reid en Alfie Hewett, die afgelopen jaar de Grand Slam in het dubbel wisten te winnen. Met de winnaars van Paralympisch Goud in het dubbel, Stephane Houdet en Nicolas Peifer, is de concurrentie zeer sterk en gaan we een mooi toernooi tegemoet.”

Nederlandse inbreng

De Nederlandse inbreng wordt gevormd door Tom Egberink en Maikel Scheffers. Scheffers kreeg de wildcard toegewezen voor het toernooi. Het wordt voor Scheffers zijn 14e deelname, sinds 2009 is hij onafgebroken aanwezig op het toernooi.

Het volledige spelersveld is op de spelerspagina te vinden.

Live te volgen van begin tot eind

Het toernooi is van begin tot eind te volgen via diverse media. Alle wedstrijden zijn live te zien via de livestream van het toernooi zelf. Daarnaast verzorgt Ziggo Sport Tennis dagelijks een update in aanloop naar de ATP wedstrijd van 19.30 uur. De finale wordt door de NOS uitgezonden op NOS.nl en een uitgebreide samenvatting is te zien rondom de finale van het ATP toernooi op zondagmiddag.

Uniek is dat de samenvatting van de finale wereldwijd wordt uitgezonden, waarmee een enorm bereik wordt gecreëerd.

Esther Vergeer: "Het is mooi om te zien hoe de media aandacht voor het wheelchair toernooi jaar na jaar groeit. We zijn er enorm trots op hoeveel aandacht we krijgen. We kijken er naar uit om weer van start te gaan, met hopelijk veel fans die de wedstrijden volgen.”Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl