Terugblik op 1998 met Jan Siemerink

12 Februari 2022
Terugblik op 1998 met Jan Siemerink

Het ABN AMRO World Tennis Tournament viert volgend jaar het 50-jarig jubileum. Nederlands grootste en oudste tennistoernooi kent een roemruchte geschiedenis. Een terugblik naar 1998 met de toernooizege van Jan Siemerink.

Jan Siemerink beleeft in 1998 een superweek in Rotterdam. De Rijnsburger verslaat in de aanloop richting de finale grote namen als Goran Ivanisevic, Patrick Rafter en titelverdediger Richard Krajicek. De linkshandige Siemerink verslaat op zondag 8 maart 1998 in de finale de even al verrassende finalist Thomas Johansson uit Zweden. De omhelzing met Tjerk Bogtstra op het centre court na de 7-6, 6-2 overwinning was een passend eerbetoon aan zijn trainer.

"Ik had in Ahoy al twee keer de kwartfinale gehaald en Stefan Edberg verslagen toen hij de nummer één van de wereld was,” vertelde Siemerink na afloop van zijn finale. "Maar nu sta ik op de lijst met winnaars, die ze hier boven de tribune hangen. Dat neemt niemand je meer af. Het is een droom om hier te winnen. Heel de week speel je avondpartijen, voor een vol huis dat achter je staat. En binnen voel je veel meer spanning dan bij een buitentoernooi. Het is allemaal intenser. Bijkomend voordeel van spelen in Nederland is ook dat familie en vrienden op de tribune zitten en dat maakt zo’n toernooizege nog mooier.

Jan Siemerink was gisteravond even in Ahoy als analist bij Ziggo Sport: "Het blijft toch geweldig om hier weer aanwezig te zijn. Mijn toernooizege? Die vergeet ik nooit meer. Een matchpoint in de eerste ronde tegen Goran Ivanisevic overleven en dan gewoon toernooiwinnaar worden.”

Nederlandse toernooiwinnaars tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament:
1974 Tom Okker
1995 Richard Krajicek
1997 Richard Krajicek
1998 Jan SiemerinkTerug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl