Matwé Middelkoop en Robin Haase winnen dubbelspeltitel

13 Februari 2022
Matwé Middelkoop en Robin Haase winnen dubbelspeltitel

Matwé Middelkoop en Robin Haase hebben de dubbelspeltitel van de 49e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament gewonnen. Het Nederlandse duo versloeg in een spannende finale het gelegenheidsdubbel Lloyd Harris/Tim Puetz: 4-6, 7-6 (5), 10-5.

"Ik heb geen idee hoe wij deze finale hebben gewonnen,” vertelde een dolgelukkige Matwé Middelkoop op het centre court. "Ik ga die partij zeker nog eens goed bekijken. Wij hadden een wildcard voor dit toernooi gekregen en ik had zoiets van 'ik wil op dat bord met alle winnaars’.”

Middelkoop (38) was op elfjarige leeftijd ooit ballenjongen in Ahoy bij de halve finale van Paul Haarhuis tegen Yevgeny Kafelnikov. "Laat dit een voorbeeld voor alle kinderen zijn. Blijf je droom achterna zitten. Jullie zien het bij mij. Van ballenjongen tot toernooiwinnaar.”

Robin Haase (34) stond in 2013 in de eindstrijd van het dubbelspel van de Australian Open met Igor Sijsling en won in Ahoy zijn zevende dubbelspeltitel op de ATP Tour. "Maar deze is de mooiste en helemaal zo’n toernooi in eigen land. Rotterdam is écht het allerbeste indoortoernooi ter wereld. Toch blijft het enkelspel de prioriteit in mijn carrière.”

De laatste Nederlandse dubbelspelwinnaar in Ahoy was Jean-Julien Roger, die in 2015 met de Roemeen Horia Tecau de titel greep. Paul Haarhuis en Jacco Eltingh waren in 1998 het laatste Nederlandse duo dat in de Maasstad zegevierde.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl