• Menu

ABN AMRO World Tennis Tournament zonder publiek

14 Januari 2022
ABN AMRO World Tennis Tournament zonder publiek

Net als in 2021 zal het ABN AMRO World Tennis Tournament tijdens de 49e editie zonder publiek gespeeld worden. De onzekerheid over de maatregelen ten aanzien van evenementen tegen die tijd maakt het onmogelijk om bezoekers toe te laten tijdens het grootste indoor sportevenement van Nederland.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is een enorme teleurstelling. Voor de spelers, voor ons, maar vooral voor de fans. Voor het tweede jaar op rij hebben we een fantastisch veld, waar geen publiek bij aanwezig kan zijn door de maatregelen die momenteel gelden. Pleister op de wonde is dat het toernooi de gehele week live is te volgen bij Ziggo Sport en dat ook de NOS ruim aandacht geeft.”

Met de huidige maatregelen als gevolg van het Coronabeleid in Nederland, gecombineerd met de resterende voorbereidingstijd, is het niet mogelijk om op gewenste wijze bezoekers toe te laten bij het evenement.

Jolanda Jansen, CEO Rotterdam Ahoy: "Zelfs als het last-minute deels toegestaan zou worden om publiek te ontvangen kunnen we niet het evenement bieden dat bezoekers van ons gewend zijn. Op korte termijn publieksactiviteiten in heel Ahoy en een VIP-dorp opzetten, is niet realistisch. Het ABN AMRO World Tennis Tournament is veel meer dan een tennistoernooi, het is een complete dag uit voor zowel fans als zakelijke bezoekers. Vandaar deze stap.”

Regeling voor de fans
Fans die al kaarten hebben gekocht, kunnen deze doorschuiven naar de editie van 2023. Zij krijgen persoonlijk informatie over deze mogelijkheid.

Live te volgen van begin tot eind
Het toernooi is van begin tot eind te volgen, op onder meer Ziggo Sport Tennis en via de NOS. Maar ook online zijn er diverse activiteiten die de fan betrokken houden bij het toernooi. Zo kunnen geselecteerde fans hun favoriet online aanmoedigen bij de opkomst en aanmoedigingen doorsturen die tijdens de wedstrijden op de boarding in Ahoy worden getoond. Stadionspeaker Jamie Trenité en toernooiambassadeur Jan Kooijman zullen de fans een unieke blik achter de schermen van het toernooi bieden.

Wheelchair toernooi
Het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament, dat gelijktijdig in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, gaat eveneens door. Alle wedstrijden van dit toernooi zijn via livestream te volgen en de finale wordt live uitgezonden op NOS.nl.

Alle online activiteiten zijn te vinden op www.abnamrowtt.nlTerug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl