Rublev rules

07 Maart 2021
Rublev rules

Hij kwam, zag en overwon: Andrey Rublev (23) maakte in de finale van het 48e ABN ARMO World Tennis Tournament zijn favorietenrol waar. De Rus versloeg de verrassende Hongaar Marton Fucsovics, die na een gedenkwaardige week in Rotterdam Ahoy alleen in de eerste set serieus kon tegensputteren: 7-6 (4), 6-4.

Voor Rublev, die in de halve finale Stefanos Tsitsipas had uitgeschakeld, betekende de winst van het ATP 500-toernooi de voortzetting van een ongekende reeks. De huidige nummer acht van de wereld is nu al twintig duels ongeslagen op ATP 500-niveau. Toch ging het in de eindstrijd tegen Fucsovinc niet vanzelf, vond ook Rublev na afloop. "In de eerste set voelde iedere game als een slijtageslag, het was vechten voor ieder punt, met lange rally’s. Na de eerste set voelde ik wat meer ontspanning en had ik de indruk dat Marton wat vermoeider werd.”

Verdiend

Dat laatste bevestigde verliezend finalist Fucsovics, die als qualifier de finale bereikte en daarmee zijn zevende partij in Rotterdam Ahoy afwerkte. Fucsovics: "Na de eerste set kon ik niet meer brengen wat ik wilde. Maar Andrey is hier gewoon de verdiende winnaar. We kennen elkaar goed, we kennen elkaars wapens, maar vandaag serveerde hij geweldig en maakte het bovendien professioneel af. Voor mij was het toch een geweldige week, ook omdat ik straks terugkeer in de top 50 van de wereldranglijst.”

Dicteren

Ook Rublev beleefde dus wederom een prachtige week. En hoewel hij de overwinningen aaneenrijgt, is dat allesbehalve vanzelfsprekend, aldus de Rus. "Ik probeer gewoon altijd mijn eigen spel te spelen en met mijn forehand de wedstrijd te dicteren. In sommige partijen, zoals vandaag tegen Marton, moet ik vooral geduldig zijn om de juiste momenten te pakken om aan te vallen.”

Verklaring

Dat gaat Rublev dus uitstekend af; in Rotterdam pakte hij alweer zijn achtste ATP-titel. En eerder deze maand won hij met Rusland ook nog eens de ATP Cup in Melbourne. Zelf heeft hij geen eenvoudige verklaring waarom alles in goud lijkt te veranderen wat hij aanraakt, behalve dan dat hij dagelijks spijkerhard werkt om nog beter te worden. En daarbij had Rublev ook nog een impliciete waarschuwing voor de concurrentie. Gisteren ging het na afloop over de succesvolle indoorreeks van Rublev, maar zelf gelooft hij niet zo in stempeltjes. "Ik denk dat ik op alle baansoorten, zowel binnen als buiten, goed uit de voeten kan. Ik heb eigenlijk geen voorkeur.”

Met Rublev begroette het ABN AMRO World Tennis Tournament de derde  Russische winnaar: Yevgeny Kafelnikov (1999) en Mikhail Youzhny (2007) gingen Rublev voor.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl