• Menu

Kei Nishikori kondigt deelname ABN AMRO World Tennis Tournament aan

02 Januari 2021
Kei Nishikori kondigt deelname ABN AMRO World Tennis Tournament aan

Het ABN AMRO World Tennis Tournament ontving vandaag een mooi bericht vanuit het land van de rijzende zon: Kei Nishikori komt in maart naar Rotterdam. De 31-jarige Japanner, in 2015 nog nummer vier van de wereld, neemt voor de tweede keer deel in Rotterdam Ahoy. Bij zijn debuut in 2019 bereikte hij de halve finale.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Dit zijn de berichten waar je op hoopt. Nishikori is niet alleen een fantastische speler, maar ook een hele sympathieke persoon. Ik kijk met veel plezier terug op zijn eerste deelname in 2019, toen bleek hoe ongelofelijk populair hij is.”

Kei Nishikori gaat tijdens het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament op jacht naar zijn 13e titel op de ATP Tour. Van 2008 (Delray Beach) tot 2019 (Brisbane) schreef hij twaalf toernooien op zijn naam. Vijf van de twaalf titels won hij op indoor hardcourt, de ondergrond die ook in Rotterdam Ahoy ligt. Zijn doorbraak bij het grote publiek kende hij in 2014 toen hij de finale van de US Open haalde. Samen met zijn andere successen in dat jaar bracht het hem op de vierde positie op de ATP Rankings.

Nishikori in Rotterdam

Kei Nishikori bereikte in 2019 de halve finale door overwinningen op Pierre-Hugues Herbert, Ernests Gulbis en Marton Fucsovics. In de halve finale moest hij na drie sets zijn meerdere erkennen in Stan Wawrinka.

Het spelersveld

Kei Nishikori is, na Daniil Medvedev en Jannik Sinner, de derde speler die bekend is voor het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament.

De entry-deadline, het laatste moment waarop spelers in kunnen schrijven, ligt dit jaar op 1 februari. De 23 beste spelers qua ranking die op dat moment zijn ingeschreven, worden toegelaten tot het hoofdtoernooi. Zij worden aangevuld met:

  • drie wildcards (spelers die door de organisatie worden uitgekozen)
  • vier spelers uit het kwalificatietoernooi (dat op 27 en 28 februari wordt gespeeld)
  • een special exempt (speler die in de week ervoor het finaleweekend haalt en geen kwalificatie kan spelen)
  • De laatste plaats is voor een zgn A+ wildcard (een topspeler die zich last minute in wil schrijven) of voor de hoogst geplaatste speler die niet direct werd toegelaten

 

Het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt dit jaar gehouden van 1 tot en met 7 maart in Rotterdam Ahoy.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl