• Menu

Toernooidirecteur Richard Krajicek: 'We willen tennis nóg groter maken’

16 Februari 2020
Toernooidirecteur Richard Krajicek: 'We willen tennis nóg groter maken’

Toernooidirecteur Richard Krajicek keek zeer tevreden terug op de 47e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament met in totaal 108.036 toeschouwers. "Dit was een mooie editie met op het laatst een superspannende finale. Het is mooi dat Gaël Monfils 45 jaar na zijn grote idool Arthur Ashe het toernooi ook twee keer heeft gewonnen.”

Richard Krajicek, die het ABN AMRO World Tennis Tournament in 1995 en 1997 won, is blij met de doorbraak van een aantal jonge talenten zoals Felix Auger-Aliassime en Jannik Sinner. "Zij hebben allebei een prachtige carrière voor zich. De NextGen klopt steeds harder op de deur, maar de oude garde zoals Monfils wil zeker nog niet opgeven. In Auger-Aliassime, die hier twee jaar geleden debuteerde, zie ik een toekomstige nummer 1 van de wereld of minimaal een top 5-speler. Sinner is nog iets minder ver en ook een jaar jonger, maar ook in hem zie op termijn een top 10-speler. Deze jongens hebben ongelofelijk veel talent in combinatie met een sterke persoonlijkheid.”

Er waren dit jaar weer noviteiten in het toernooi, waaronder Sunday Funday, een vernieuwd centre court en een nieuwe spelersopkomst. "Ik had niet durven dromen dat Sunday Funday zo’n succes zou worden. Op zondag waren er 2500 kinderen in Ahoy. Zij konden spelers van dichtbij zien en zelf aan allerlei activiteiten meedoen in een geweldige sfeer. Ook de andere themadagen zoals Ladies Day, Kids Day, NextGen Day en bestuurdersdag, werden erg goed bezocht en gewaardeerd. Wij zullen als toernooi altijd blijven vernieuwen als we denken dat het nog beter kan.”

De 48e editie van Nederlands grootste tennistoernooi staat van 6 tot en met 14 februari 2021 op de kalender. De kaartverkoop voor het volgende ABN AMRO World Tennis Tournament is inmiddels begonnen. "We gaan weer voor een mooi breed deelnemersveld met een aantal top 10-spelers. Vanaf Wimbledon gaan we kijken hoe spelers ervoor staan en hoe ze zich ontwikkelen. Daniil Medvedev is al voor 2021 vastgelegd. Met een breed topveld maak je de grootste kans op veel partijen op topniveau. De finale past precies bij wat wij willen als toernooi: toptalent tegen de gevestigde orde.”Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl