• Menu

Richard Krajicek wint carriere award

18 December 2019
Richard Krajicek wint carriere award

Richard Krajicek is op het NOS|NOC*NSF Sportgala geëerd met de Fanny Blankers Koen Carrièreprijs. De prijs is ingesteld om de allergrootste sportlegendes uit de Nederlandse geschiedenis te eren. Sporters die hiervoor in aanmerking komen hebben een aansprekende sportcarrière achter de rug. Hun uitstraling is internationaal en aansprekend op meerdere terreinen.

Richard Krajicek: "Het is een mooi eerbetoon om de Fanny Blankers Koen carrièreprijs te mogen ontvangen. De lijst met sporters waar ik aan toegevoegd ben is indrukwekkend. Sporters als Johan Cruijff, Joop Zoetemelk en Ard Schenk zijn tot op de dag van vandaag een inspiratiebron voor velen, net als de andere sporters in de lijst. Ook bijzonder is natuurlijk dat mijn collega toernooidirecteur, Esther Vergeer die sinds 2009 het wheelchair tournament leidt, eerder ook al geëerd werd.”

Na de ontvangst van de prijs deed hij een oproep aan de Nederlandse sport: "De sport heeft ons ver gebracht, laten wij nu de sport verder brengen. Ieder van ons kan een kind stimuleren om een handbal op te pakken, een tennisracket, een hockeystick. Want het kan, wereldkampioen worden. Het is mogelijk, Olympisch goud. Laten we er samen voor zorgen dat de jeugd blijft sporten en durft te dromen, zodat ook de volgende generatie kan genieten van Nederland Topsportland."

Eerdere winnaars

De lijst met eerdere winnaars is een mix van verschillende sporters, uit verschillende takken van sport.

Dressuur: Anky van Grunsven (2012)
Hockey: Teun de Nooijer (2013)
Judo: Anton Geesink (2005)
Kunstschaatsen : Sjoukje Dijkstra (2005)
Roeien: Nico Rienks (2005)
Rolstoeltennis : Esther Vergeer (2016)
Schaatsen: Ard Schenk (2005), Rintje Ritsma (2014), Yvonne van Gennip (2017), Marianne Timmer (2018)
Voetbal: Johan Cruijff (2005), Edwin van der Sar (2011)
Volleybal: Peter Blangé (2007)
Wielrennen:   Leontien Zijlaard-van Moorsel (2006), Joop Zoetemelk (2015)
Zwemmen: Inge de Bruijn (2009), Pieter van den Hoogenband (2010)

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl