• Menu

Ryan Nijboer stunt in kwalificaties tegen Jan-Lennard Struff

09 Februari 2019
Ryan Nijboer stunt in kwalificaties tegen Jan-Lennard Struff

De overwinning van Ryan Nijboer op de sterke Duitser Jan-Lennard Struff was de grootste verrassing tijdens de eerste ronde van de kwalificaties van de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Het 19-jarige talent had 67 minuten om de nummer 51 van de wereldranglijst met tweemaal 6-4 te verslaan.

De vreugde was groot bij de youngster uit Dronten nadat hij gelijk zijn eerste matchpoint benutte: "De ontlading was zeker groot,” glunderde Nijboer, die een wildcard voor de kwalifiacties tijdens de Supermatch - een toernooi van de acht grootste tennisbeloftes - had gewonnen. "Ik begon wat stroefjes, hij serveerde goed en het was net niet. Bij een 4-0 achterstand brak ik zijn service en ging het lopen. Gaandeweg kwam ik steeds beter in de wedstrijd en is het gelukt om toch wel een beetje onverwachts te winnen. Ik ben blij dat ik het enthousiaste publiek heb kunnen meenemen in de wedstrijd.”

Ryan Nijboer speelt zondag in de beslissende ronde van het kwalificatietoernooi tegen de Kroatische dubbelspecialist Franko Skugor. "Noch heel even nagieten, maar morgen ga ik zeker weer voor staan.”

Bijna had ook de met een wildcard toegelaten Scott Griekspoor voor een stunt gezorgd, maar hij verloor na een ware thriller van de Roemeen Marius Copil: 7-6 (3), 6-7 (2), 6-7 (1). Jelle Sels was niet opgewassen tegen de Italiaan Thomas Fabbiano: 1-6, 6-7.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl