Nishikori meedogenloos tegen Fucsovics

15 Februari 2019
Nishikori meedogenloos tegen Fucsovics

Kei Nishikori maakte om de Rotterdamse avondspits te vermijden voor zijn kwarftinale tegen Marton Fucsovics geen gebruik van een toernooiauto. De metro bracht hem vanaf Rotterdam Centraal binnen het kwartier naar Zuidplein. Het maakte voor de als eerste geplaatste Japanner van het ABN AMRO World Tennis Tournament allemaal niets uit, want hij was meedogenloos tegen de Hongaar: 6-3, 6-2.

"Het bevalt mij prima in Rotterdam. Niet alleen op de baan, maar ook in Rotterdam waar iedereen heel vriendelijk is.” Het contrast is groot voor Nishikori, die in Japan een grootheid is. Zijn fans overnachten op de stoep voor de hotels waar hij slaapt, maar in Nederland kan hij in alle anonimiteit met de metro naar Rotterdam Ahoy reizen.

Kei Nishikori kan zaterdagavond vanaf 19.30 uur in de halve eindstrijd zijn borst natmaken, want daar wacht Stan Wawrinka. De Zwitser heeft in de onderlinge score een 5-4 voorsprong. "Ik ben blij dat Stan terug op dit niveau is, want hij beschikt over geweldige slagen. Ik zal in elk geval agressief moeten spelen.”


Bekijk hier het speelschema van zaterdag 16 februariTerug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl