• Menu

Kei Nishikori debuteert in ABN AMRO World Tennis Tournament

25 Juni 2018
Kei Nishikori debuteert in ABN AMRO World Tennis Tournament

Kei Nishikori en Hyeon Chung zijn de eerste twee deelnemers aan het ABN AMRO World Tennis Tournament 2019. De 28-jarige Japanner Nishikori debuteert in Rotterdam, voor Chung wordt het de tweede deelname. De 22-jarige Hyeon Chung won afgelopen jaar het #NextGen Finals toernooi in Milaan en geldt als een van de allergrootste talenten van de wereld. Het 46e ABN AMRO World Tennis Tournament wordt gehouden van 11 tot en met 17 februari 2019.

Kei Nishikori

Kei Nishikori, de voormalige nummer vier van de wereld, komt voor de eerste keer in actie in Rotterdam. Naar verwachting zal hij goed uit de voeten kunnen op het hardcourt in Rotterdam Ahoy. In zijn carrière won hij elf titels, waarvan negen op hardcourt. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Kei Nishikori stond al heel lang op mijn verlanglijst. Ik denk dat hij met zijn speelstijl een goed resultaat kan boeken. Bovendien is het mooi om de fans nieuwe spelers voor te kunnen schotelen. Daarom is het mooi dat hij komend jaar Rotterdam verkiest boven zijn vaste Amerikaanse toernooien.”

Hyeon Chung

De 22-jarige Koreaan kende zijn grote doorbraak eind 2017, toen hij de eerste winnaar werd van de ATP #NextGen Finals in Milaan. De #NextGen finals is het eindejaarstoernooi voor de beste acht spelers van 21-jaar en jonger op de ATP World Tour. Chung komt voor de tweede keer in actie. In 2016 bereikte hij de tweede ronde. Richard Krajicek: "Hyeon Chung was vorig jaar de grote publiekslieveling in Milaan. Door zijn spel, maar zeker ook door zijn omgang met de fans naast de baan. Het past bij ons om de grootste talenten binnen te halen en daar hoort hij zeker bij.”

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl