• Menu

Damir Dzumhur verrast Stefanos Tsitsipas

13 Februari 2019
Damir Dzumhur verrast Stefanos Tsitsipas

De als derde geplaatste Stefanos Tsitsipas was één van de titelfavorieten tijdens de 46e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament, maar hij kan zijn koffers gaan inpakken. De Griekse groeibriljant liet zich in de eerste ronde door Damir Dzumhur verrassen: 4-6, 6-1, 5-7.

Damir Dzumhur had in 2019 nog geen wedstrijd gewonnen, maar uitgerekend een overwinning op de 'Most Improved Player of The Year 2018’ zorgde voor de ommekeer. "Ik ben de afgelopen weken in een goed resultaat blijven geloven,” vertelde de 26-jarige Bosniër. "Ik speelde mijn beste tennis. Tsitsipas is iemand tegen wie ik graag speel. Het voelt heerlijk om mijn eerste zege van het jaar te boeken. Helemaal op het centre court in Rotterdam met de geweldige steun van het publiek. Het moest natuurlijk een keer gaan komen, want ook op de trainingen ging het steeds beter.”

Damir Dzumhur treft donderdag in de tweede ronde de Kazak Mikhail Kukushkin, die in de openingsronde een maatje te groot voor Robin Haase was. Dzumhur heeft op de ATP-tour een 2-0 voorsprong in hun onderlinge duels. "Ik heb inderdaad een goede score tegen Kukushkin. Ik weet hoe hij speelt en het zullen vermoedelijk veel lange rally’s worden. De overwinning op Tsitsipas heeft mij in elk geval veel zelfvertrouwen gegeven.”Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl