• Menu

Zverev, Dimitrov en Tsonga vastgelegd voor het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament

14 September 2017
Zverev, Dimitrov en Tsonga vastgelegd voor het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament

Alexander Zverev, Grigor Dimitrov en Jo-Wilfried Tsonga zijn de eerste drie spelers die hebben aangekondigd deel te nemen aan het 45e ABN AMRO World Tennis Tournament. Met Zverev en Dimitrov als top-10 spelers en titelverdediger Tsonga ligt er direct een stevige basis voor het deelnemersveld. Het toernooi vindt plaats van 12 tot en met 18 februari in Rotterdam Ahoy

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Met de huidige nummer vier, negen en achttien van de wereld leggen we direct een stevige basis voor een mooi competitief toernooi. Het past in onze lijn om een sterk deelnemersveld samen te stellen, waarmee de sportfans iedere dag toptennis te zien krijgen. Van Zverev, Dimitrov en Tsonga verwachten we bovendien nog heel veel in de komende maanden. Het zou zomaar kunnen dat ze nog een aantal toernooien op hun naam schrijven.”

Alexander Zverev, leider van de #NextGen
Alexander Zverev heeft een warme band met het toernooi. Het pas 20-jarige toptalent is in 2018 al voor de vierde keer te bewonderen in Rotterdam. 2017 is nu al het jaar van zijn definitieve doorbraak. Met de ATP1000-titels in Montreal en Rome, een ATP500-titel in Washington en ATP250-titels in München en Montpellier bewees hij zijn status als nieuwe wereldtopper en absolute leider van de #NextGen.

Richard Krajicek: "Zverev is een sensatie. In een periode waarin het steeds lastiger lijkt om als jonge speler door te breken, spot hij met alle wetten. Het lijkt daarom slechts een kwestie van tijd voordat we hem als nummer één van de wereld kunnen kronen.”

Grigor Dimitrov, vaste gast in Rotterdam
Grigor Dimitrov is een ander voorbeeld van een internationaal toptalent dat al op jonge leeftijd aantrad in Rotterdam. In 2009 maakte hij zijn sensationele debuut op ATP500 niveau. In de eerste ronde versloeg hij Tomas Berdych en in de tweede ronde hoefde hij pas na drie sets het hoofd te buigen voor Rafael Nadal, ook toen al nummer één van de wereld. In 2018 is hij toe aan zijn zevende optreden in het ABN AMRO World Tennis Tournament. Met een halve finaleplaats in 2013 als beste resultaat, is hij gebrand op een goed resultaat.

Richard Krajicek: "Grigor heeft dit jaar de volgende stap in zijn toch al mooie carrière gezet. Met zijn eerste ATP1000 titel in Cincinnati en zijn terugkeer in de top-10, ligt de weg open voor een goed vervolg.”

Titelverdediger Jo-Wilfried Tsonga
In februari voegde Jo-Wilfried Tsonga zijn naam toe aan de winnaarsring in Rotterdam Ahoy. De 32-jarige Fransman is een publiekslieveling, zowel op als naast de baan. De titel in het ABN AMRO World Tennis Tournament was een van zijn drie toernooioverwinningen tot zover in 2017. Tsonga neemt voor de zesde keer deel, met zijn titel in 2017 en zijn finaleplaats in 2011 als voorlopige hoogtepunten.

Richard Krajicek: "Ik verwacht veel van Tsonga in 2018. Vaak zie je dat een titelverdediger ook in het jaar erna een goed resultaat boekt. Minimaal net zo belangrijk als zijn aantrekkelijke tennis, is zijn populariteit bij de fans. Tsonga is een speler die veel los maakt, bij zowel de jongste als de oudere fans. Ook daarom hebben wij hem er heel graag weer bij.”

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl