• Menu

Roger Federer klaar voor zijn big match

15 Februari 2018
Roger Federer klaar voor zijn big match

De missie van Roger Federer om opnieuw de nummer één van de wereld te worden is bijna voltooid. Ook Philipp Kohlschreiber moest buigen voor de beste tennisser aller tijden. Federer boekte een zwaar bevochten zege na één uur en 41minuten: 7-6 (8), 7-5.

Roger Federer, die voor de negende keer op het ABN AMRO World Tennis Tournament speelt, werd bij het betreden van het centre court met een staande ovatie door een afgeladen Rotterdam Ahoy ontvangen. Alleen ging het voor de levende legende niet zo makkelijk als in de openingsronde tegen de Belg Ruben Bemelmans, want Kohlschreiber kon met zijn Duitse degelijkheid 'King Roger’ goed bijbenen. Kohlschreiber kreeg in de tiebreak van de eerste set zelfs twee setpoints, maar hij kon die buitenkansen niet verzilveren. Federer sloeg bij zijn derde setpoint wel toe (10-8).

Ook in de tweede set was van enig krachtsverschil helemaal geen sprake. Totdat Kohlschreiber twee dubbele fouten sloeg. "Ik werd met die dubbele fouten wel geholpen,” vond ook Federer. "Kohlschreiber heeft vanaf het eerste punt goed gespeeld. Zo werd het een struggle voor mij. Dit zijn sleutelpartijen in mijn carrière. Uiteindelijk heeft mijn service de doorslag gegeven.”

Roger Federer speelt vrijdagavond om 19.30 uur in de kwartfinale tegen Robin Haase. Bij een overwinning van Federer is hij maandag weer de nummer één van de wereld.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl