• Menu

Roger Federer: 'Blij om terug te zijn in Rotterdam’

13 Februari 2018
Roger Federer: 'Blij om terug te zijn in Rotterdam’

Roger Federer is terug op het ABN AMRO World Tennis Tournament en hij gaf tijdens zijn eerste persconferentie tekst en uitleg aan de internationale media over zijn komst naar Rotterdam Ahoy. "Ik ben blij om weer terug te zijn op het toernooi in Rotterdam waar ik toch hele goede herinneringen aan heb. In 1999 heb ik hier van toernooidirecteur een wildcard voor de kwalificaties gekregen en bereikte ik in het hoofdtoernooi de kwalificaties. Dat betekende uiteindelijk een doorbraak in mijn carrière. Rotterdam blijft toch één van de grootste indoortoernooien ter wereld en alles is hier goed geregeld.”

De jubileumeditie van Nederlands grootste toernooi stond in eerste instantie helemaal niet in de planning van de Zwitser, die vorige maand tijdens de Australian Open zijn 20ste Grand Slam-titel won. Maar de eerste plaats op de wereldranglijst lonkt ineens weer voor Federer. "Ik had na de ATP World Tour Finals vorig jaar november in Londen niet meer verwacht dat ik ooit nog de nummer één van de wereld zou kunnen worden. Ik kon kiezen tussen Rotterdam en Dubai. Ik speel graag op beide toernooien, maar heb voor Rotterdam gekozen aangezien ik graag indoor speel. Ik ben erg gemotiveerd weer de nummer één op de ATP-ranking te worden.”

Federer, die voor de negende keer in Rotterdam speelt, heeft de kansen op de koppositie in eigen hand. Mocht hij de halve finales in Rotterdam bereiken, dan is de Zwitserse wereldster bij de mannen de oudste nummer één aller tijden. De eerste hindernis voor Federer is woensdagavond (19.30 uur) de Belg Ruben Bemelmans. "Ik ken hem een beetje, maar nog niet goed genoeg. Ik heb nog wat scouting te doen. Belangrijker is misschien nog wel dat ik zelf helemaal klaar voor dat duel moet zijn.”Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl