• Menu

Robin Haase: 'Ik speelde écht goed’

16 Februari 2018
Robin Haase: 'Ik speelde écht goed’

Robin Haase leek in de kwartfinale van de 45e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament tegen Roger Federer bijna voor een verrassing te zorgen na het winnen van de openingsset, maar gaandeweg vloeiden de krachten uit het lichaam van Nederlands beste tennisser.

"Ik speelde écht goed,” oordeelde Robin Haase (30). "Helemaal de eerste set was geweldig. Weer heb ik tegen Roger Federer kansen gecreëerd. Dat deed ik vorig jaar in Montreal ook en nu pakte ik een set. Jammer van het concentratieverlies aan het begin van de tweede set, maar ik werd ook moe. Mijn lichaam was op door de griep. Ik kreeg rugproblemen en helemaal als Federer mij in de hoeken stuurde. Dan voelde ik de pijn. Belangrijk is dat ik mij kan meten met de nummer één van de wereld. Federer heeft mij niet kunnen verrassen en vooral in de eerste set heeft hij weinig forehandwinners geslagen.”

Natuurlijk had ook Roger Federer de lichamelijke klachten van Haase gezien: "Ik profiteerde dat Robin niet honderd procent fit was. Ik wist dat hij de hele week grieperig was. "



Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl