• Menu

Van de Zandschulp verrast met zege in kwalificaties

11 Februari 2017
Van de Zandschulp verrast met zege in kwalificaties

Botic van de Zandschulp zorgde in de eerste ronde van de kwalificaties van het ABN AMRO World Tennis Tournament voor de grootste verrassing. De met een wildcard toegelaten Nederlander stuntte tegen de Rus Andrey Rublev, die de nummer 113 van de wereld is (1-6, 6-4, 6-3).

"Dit is mijn mooiste en grootste overwinning op de ATP Tour,” glunderde Van de Zandschulp, die in december Nederlands kampioen werd na een zege in de finale op Robin Haase. "Het begin van de wedstrijd was moeizaam, maar ik raakte steeds meer aan zijn tempo gewend. Dan begin je te denken dat het wel eens een sensatie zou kunnen gaan worden. Deze zege is goed voor mijn zelfvertrouwen, maar ik weet nu dat ook van dit soort jongens op een hoog niveau kan winnen. Het is ook een lekker gevoel dat in de derde set het publiek achter je gaat staan.”

De Rus Mikhail Youzhny moest vroegtijdig het strijdtoneel verlaten. De toernooiwinnaar van 2007 staakte tegen zijn landgenoot Evgeny Donskoy de strijd met een blessure. De met een wildcard toegelaten Niels Lootsma verloor met tweemaal 6-3 van de Brit Aljaz Bedene.

Programma zondag

Van de Zandschulp speelt in de laatste ronde van het kwalificatietoernooi tegen de Fransman Pierre-Hugues Herbert.

Bekijk het volledige programma hier.

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl