Unieke samenwerking met sterrenchefs

15 December 2016
Unieke samenwerking met sterrenchefs

Het ABN AMRO World Tennis Tournament staat al jarenlang bekend om de unieke hospitality- en netwerkmogelijkheden. Aan het toch al uitgebreide aanbod aan restaurants in het VIP-dorp The Club is dit jaar een unieke formule toegevoegd. Een Chefs Table met de signature dishes van Mario Ridder, Fred Mustert, Erik van Loo en Jos Grootscholten.

Initiatiefnemer van de Chefs Table is Mario Ridder van restaurant Joelia*. Hij is al enkele jaren met zijn restaurants aanwezig op het ABN AMRO World Tennis Tournament. Dit jaar introduceert hij een uniek concept waar 4 topchefs koken vanaf een centraal eiland met daaromheen 4 tafels in een unieke opstelling voor maximaal 48 personen.

Met Fred Mustert (restaurant Fred**), Erik van Loo (Parkheuvel**) en Jos Grootscholten (Restaurant Perceel*), samen goed voor 6 Michelinsterren, heeft Mario Ridder een bijzonder 4-gangen menu samengesteld. Elke chef neemt een gerecht voor zijn rekening en vult dit in met een signature dish. Een culinair samenspel van vier topchefs. Uiteraard wordt het menu gecombineerd met passende wijnen bij iedere gang. Het menu is als volgt samengesteld:

AMUSES
Mario    Octopus / chili
Erik     Wonton / zwezerikmousse
Fred    Meringue van groene appel / krab / Yusu
Jos    Rundertartaar / gefermenteerde groenten / quinoa 

MENU    
Mario    Pata negra / ganzenlever / rode biet
Erik    Bresse kip / ravioli / Nieroogkreeftjes / bospaddenstoelen / kreeftensaus
Fred    Gebraden runder entrecote / Japanse mirin dressing
Jos    Kokos / ananas / groene curry / koriander

FRIANDAISES
Mario     Financier met pecannoten
Erik    Jean du Jacques
Fred    Noga Montelimar
Jos    Citroen meringue

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "We zijn heel erg trots op de toevoeging van de Chefs Table aan het toernooi. Dat we nu naast vijf top-10 tennissterren ook zes Michelinsterren in het toernooi mogen begroeten is natuurlijk uniek. Recent heb ik mogen proeven en ik kan iedereen een lunch of diner aanbevelen."Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl