• Menu

Topaffiche in finale: Jo-Wilfried Tsonga-David Goffin

18 Februari 2017
Topaffiche in finale: Jo-Wilfried Tsonga-David Goffin

Jo-Wilfried Tsonga en David Goffin gaan op de finaledag van de 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament vanaf 15.30 uur strijden om de 'Wim Buitendijk Trophy’. In de onderlinge duels heeft de Fransman een 3-2 voorsprong. "Tsonga heeft meer ervaring en speelt vaak in finales zijn beste wedstrijden,” vindt Goffin, die in 2014 zijn twee ATP-titels heeft gewonnen. "Gelukkig was mijn halve finale tegen Herbert niet zo zwaar en ga ik goed uitrusten voor de finale. Ik heb nog nooit een 500-toernooi gewonnen en dat mag van mij hier in Rotterdam de eerste keer worden.”

David Goffin (26) staat maandag voor het eerst in zijn carrière in de top-10 van de wereldranglijst. "Dat wist ik niet, want dat hoorde ik na afloop van de speaker. Om in de top-10 te blijven moet je het hele jaar constant zijn.”

Jo-Wilfried Tsonga (31) heeft door blessures al anderhalf jaar toernooi meer op de ATP World Tour gewonnen. "Het harde werken van de laatste maanden op de trainingsbaan heeft zich met deze finaleplaats uitbetaald. Het belangrijkste van een finale is om juist die wedstrijd te winnen. Dat ik tegen een goede vriend speel is niet bijzonder, want met veel Fransen op de Tour raak je er aan gewend om wekelijks tegen een bekende te spelen.”

De zondag begint om 13.00 uur met de dubbelspelfinale tussen het met een wildcard toegelaten duo Wesley Koolhof/Matwé Middelkoop tegen Ivan Dodig en Marcel Granollers. De laatste keer dat een Nederlandse duo de dubbelspeltitel in Rotterdam Ahoy won, was in 1998 toen Paul Haarhuis en Jacco Eltingh zegevierden.

Bekijk het volledige programma hierTerug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl