Tim van Rijthoven ontvangt wildcard voor het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament

21 November 2016
Tim van Rijthoven ontvangt wildcard voor het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament

Tim van Rijthoven debuteert tijdens het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. Het 19-jarige Nederlandse talent is toegevoegd aan een ijzersterk spelersveld, dat onder andere bestaat uit vijf top-10 spelers. Eerder werd al bekend dat Robin Haase deelneemt. Het toernooi vindt plaats van 13 tot en met 19 februari 2017.

Toernooidirecteur Richard Krajicek stelt een wildcard beschikbaar aan Van Rijthoven: "Tim staat op een belangrijk punt in zijn tenniscarrière. Hij heeft het afgelopen seizoen flinke progressie geboekt en onder meer Davis Cup gespeeld. Nu kan hij weer een volgende stap gaan maken. Het past in ons beleid om jong talent een kans te bieden om het tegen de wereldtop op te nemen. Bovendien heeft een Nederlander altijd meerwaarde voor het toernooi.”

Talentenprogramma
De band tussen toernooidirecteur en speler bestaat al langer. In het Partner van de Toekomst programma van ABN AMRO is Tim van Rijthoven een van de spelers die door Richard Krajicek en Esther Vergeer als mentor bijgestaan worden. Krajicek: "Het is daarom extra mooi dat hij dit punt bereikt heeft. Het is goed dat wij als toernooi deze kans kunnen bieden. Voor Tim is het een gelegenheid om tegen spelers als Nadal of Wawrinka uit te komen en zo te zien waar hij nog stappen kan zetten.”

Van Rijthoven in Rotterdam
Tim van Rijthoven heeft afgelopen februari in de kwalificaties op het ABN AMRO World Tennis Tournament al een uitstekende indruk achtergelaten. De Roosendaler ging strijdend ten onder tegen de Rus Evgeny Donskoy: 6-7 (1), 2-6. Het was zijn eerste kennismaking met het ABN AMRO World Tennis Tournament. De huidige nummer 336 van de ATP Rankings maakt in februari voor het eerst in zijn nog jonge loopbaan zijn opwachting in het hoofdtoernooi.

De kaartverkoop van het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament is in volle gang.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl