• Menu

Stunt Koolhof/Middelkoop tegen gebroeders Zverev

14 Februari 2017
Stunt Koolhof/Middelkoop tegen gebroeders Zverev

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop hebben voor een grote verrassing in het dubbelspel gezorgd. De Nederlanders rekenden in de eerste ronde af met de Duitse broers Alexander en Mischa Zverev: 6-3, 6-4. De Duitsers hadden afgelopen zondag nog de dubbelspeltitel in het Franse Montpellier op hun naam geschreven.

Koolhof en Middelkoop waren vorige maand de sterkste in Sydney nadat zij in de finale de wereldtoppers Jamie Murray en Bruno Soares klopten. "Dat niveau van die finale hebben wij vandaag ook gehaald,” sprak Middelkoop. "Ook toen lag het tempo was de wedstrijd erg hoog. Ik vond dat wij deze wedstrijd als team beter waren. Ik hoop dat wij de volgende wedstrijd op het centre court mogen spelen.” De tegenstanders voor hun kwartfinale zijn nog niet bekend, want  de ontmoeting Goffin/Verdasco-Kubot/Melo wordt pas woensdagmiddag gespeeld.

De Nederlandse youngsters Tallon Griekspoor en Niels Lootsma overleefden de kwalificaties, maar in het hoofdtoernooi van het dubbelspel waren zij niet opgewassen tegen het als tweede geplaatste koppel Feliciano Lopez en Marc Lopez: 5-7, 2-6.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl