Stan Wawrinka naar het ABN AMRO World Tennis Tournament 2017

18 Oktober 2016
Stan Wawrinka naar het ABN AMRO World Tennis Tournament 2017

Drievoudig Grand Slam winnaar Stan Wawrinka is toegevoegd aan het spelersveld van het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitser, op dit moment nummer drie van de wereld, was in 2015 al eens de sterkste in Rotterdam. Wawrinka maakt in Ahoy deel uit van een deelnemersveld met daarin onder anderen Rafael Nadal. 

Bijzondere band
Stan Wawrinka heeft een bijzondere band met zowel het toernooi als de toernooidirecteur. In 2015 betekende de winst in Rotterdam Ahoy niet alleen zijn eerste ATP 500 titel, maar het was ook de allereerste indoortitel die Wawrinka in zijn carrière won. Afgelopen zomer trad Richard Krajicek enkele weken op als coach van Wawrinka tijdens het grasseizoen. "Wimbledon is de enige Grand Slam titel die nog op zijn imposante erelijst ontbreekt. We hebben deze zomer hard gewerkt om die toe te voegen, maar dat is niet gelukt. In die tijd heb ik wel weer gezien wat een ongelofelijk begaafde speler Stan is. Ik ben daarom blij dat hij weer naar Rotterdam komt.”, aldus Krajicek.

Wawrinka in Rotterdam
Stan Wawrinka komt voor de derde keer in actie tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. In 2005 debuteerde hij met winst tegen Grosjean, maar werd in de tweede ronde verslagen door landgenoot Roger Federer. In 2015 keerde hij terug. Hij won de titel na overwinningen op Huta Galung, García-Lopez, Muller, Raonic en in de finale Tomas Berdych.

De kaartverkoop van het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament is in volle gang.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl