• Menu

Stan Wawrinka door knieblessure niet naar Rotterdam

07 Februari 2017
Stan Wawrinka door knieblessure niet naar Rotterdam

Stan Wawrinka neemt vanwege een knieblessure niet deel aan het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. De Zwitserse nummer 3 van de wereld moet op doktersadvies rust houden.

De afzegging van Wawrinka is een gevolg van de knieblessure die hij tijdens de Australian Open opliep. Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Stan belde me vanmiddag om het slechte nieuws mee te delen. Een test vandaag wees uit dat hij door zijn knie geen wedstrijden kan spelen. Het advies kwam als een volslagen en vervelende verrassing. Niet alleen voor ons, maar ook voor hem."

Nadal nu lijstaanvoerder
Door de afzegging van Wawrinka is Rafael Nadal nu de lijstaanvoerder in Rotterdam. Mede dankzij zijn finaleplaats in de Australian Open is hij nummer 6 van de wereld en staat hij net voor Marin Cilic en Dominic Thiem, die ook van de partij zijn.

Benoit Paire neemt vrijgevallen plaats in
Benoit Paire, nummer 43 van de wereld neemt als eerste reserve de vrijgevallen plaats van Wawrinka in. De 27-jarige Fransman, begin vorig jaar nog 18e op de ranglijst, speelt voor de vierde keer in Rotterdam. In 2011 haalde hij de tweede ronde.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl