• Menu

Showman Jo-Wilfried Tsonga in topvorm langs Marin Cilic

17 Februari 2017
Showman Jo-Wilfried Tsonga in topvorm langs Marin Cilic

Jo-Wilfried Tsonga balde zijn vuist nadat hij het eerste matchpoint in de kwartfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament tegen Marin Cilic had verzilverd: 7-6 (8), 7-6 (5).

Het was een kwartfinale om te smullen tussen Marin Cilic en Jo-Wilfried Tsonga, de nummers één en zes van de plaatsingslijst. Van enig krachtsverschil was nagenoeg geen sprake, want beide spelers verloren in twee sets geen enkele keer hun opslag. In de tiebreaks heerste Tsonga.

"Ik hoop dat de toeschouwers van deze wedstrijd hebben genoten,” was de bescheiden reactie van Tsonga (31). "Tegen zo’n goede speler als Cilic moet je het niveau wel omhoog krikken. Als ik zo speel, zou ik het toernooi kunnen winnen. Maar eerst goed herstellen van deze wedstrijd en dan hoop ik tegen Berdych hetzelfde niveau te kunnen halen.”

Tomas Berdych en Jo-Wilfried Tsonga, de nummers 13 en 14 van de wereldranglijst, spelen zaterdag om 15.00 uur de eerste halve finale. Het onderlinge resultaat is 8-3 in het voordeel van Berdych, die vorige maand in Doha tijdens de eerste toernooiweek van het jaar de laatste ontmoeting won.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl