Robin Haase strijdend ten onder tegen David Goffin

16 Februari 2017
Robin Haase strijdend ten onder tegen David Goffin

Het was tussen Robin Haase en David Goffin een ouderwetse Nederland-België met strijd van het eerste tot het laatste punt. Goffin verliet na twee uur en elf minuten als winnaar het centre court van Rotterdam Ahoy: 5-7, 6-4, 6-4.

Robin Haase, die in het Belgische Turnhout woont, verkeert deze week tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournamen in een goede vorm. Dat bewees hij in de openingsset die Haase met een geweldige forehandwinner afsloot. "Daarna ging Goffin aanvallender spelen,” constateerde Haase, die in het Nederlandse tennis al lange tijd op eenzame hoogte staat. "In de derde set had ik het moeilijk en vielen een paar belangrijke punten zijn kant op. Ik had de wedstrijd kunnen winnen. Het verschil met Goffin is klein. Hij blijft zijn dingen doen en dat is zijn kracht.”

David Goffin heeft de smaak in de Maasstad te pakken nadat de hoogst genoteerde Belg aller tijden vier jaar op zijn eerste zege tijdens Nederlands grootste tennistoernooi moest wachten. 'Het was een echt gevecht,” vond Goffin, die elfde op de wereldranglijst is. "Robin heeft veel ervaring en daardoor werd het een lastige partij voor mij. Ik heb eigenlijk geen verwachtingen voor het vervolg van dit toernooi. Ik bekijk het steeds wedstrijd voor wedstrijd.”

David Goffin speelt vrijdagavond (19.30 uur) in de kwartfinales tegen de man in vorm Grigor Dimitrov. Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl