Robin Haase krijgt wildcard en speelt Supermatch op het ABN AMRO World Tennis Tournament 2017

05 Oktober 2016
Robin Haase krijgt wildcard en speelt Supermatch op het ABN AMRO World Tennis Tournament 2017

Robin Haase neemt deel aan het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. De hoogst geplaatste Nederlander op de ATP World Tour komt voor de negende keer in actie in Rotterdam Ahoy. Ook in het dubbelspel ontvangt Haase een wildcard, samen met de beste clubkampioen van Nederland. 

Nederlandse inbreng

Traditiegetrouw heeft toernooidirecteur Richard Krajicek zijn eerste wildcard beschikbaar gesteld voor een Nederlander. "Deze keuze valt natuurlijk op Robin Haase. Hij is al jaren de hoogst geklasseerde Nederlander. Het maakt altijd iets extra’s los bij de fans als een Nederlander in actie komt, dus we zijn blij dat hij er weer bij is.”

Eerder kondigde Krajicek de komst van Nadal, Kyrgios en Thiem al aan.

Supermatch
Robin Haase zal dit jaar in het dubbelspel gekoppeld worden aan een Nederlandse clubkampioen. In de zogenaamde Supermatch biedt het ABN AMRO World Tennis Tournament jaarlijks een ambitieuze speler een unieke kans om zijn droom waar te maken en te spelen op het centre court van Ahoy. Supermatch is een initiatief van hoofdsponsor ABN AMRO, waarbij ze als Partner van de Toekomst mensen met talent en ambities proberen te stimuleren er alles uit te halen. In januari en februari gaan in totaal 128 clubkampioenen de strijd met elkaar aan. De inschrijving voor Supermatch is open voor alle clubkampioenen in de hoogste klasse.

Haase in Rotterdam
Robin Haase nam acht keer eerder deel aan het ABN AMRO World Tennis Tournament. Zijn beste resultaat boekte hij in 2008, toen hij de kwartfinale haalde na onder meer Andy Murray verslagen te hebben. In het dubbelspel haalde hij samen met Andre Begemann in 2015 de halve finale.

De kaartverkoop van het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament is in volle gang.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl