• Menu

Robin Haase kan weer juichen in Ahoy

13 Februari 2017
Robin Haase kan weer juichen in Ahoy

Robin Haase moest er lang opwachten, maar na 2008 staat de geboren Hagenaar weer in de tweede ronde van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De nummer 57 van de wereldranglijst versloeg in de openingsronde de Duitser Florian Mayer: 7-5, 7-6 (3).

"Het is inderdaad lang geleden dat ik in Rotterdam een partij heb gewonnen,” vertelde Haase, die de zes voorafgaande pogingen steeds in de eerste ronde in Rotterdam Ahoy verloor. "Er is hier altijd een sterk deelnemersveld en meestal was ik de underdog. Een overwinning in Rotterdam is altijd mooi.”

Haase had de juiste tactiek tegen de geslepen Duitser, die in zijn carrière regelmatig door blessures is geteisterd. "Ik ben blij hoe ik heb gespeeld, want ik bleef slim en goed serveren. De winst is prachtig, maar de manier waarop is helemaal geweldig.”

De 29-jarige Haase vertelde na afloop op de persconferentie dat hij op het mentale vlak progressie heeft geboekt. "Ik ben wel rustiger op de baan geworden. Tennis is een hele mentale sport. Ik geloof op een bepaalde manier van mentale training en daarvan heb ik geleerd.”

Robin Haase speelt in de tweede ronde tegen de winnaar van de partij tussen de als derde geplaatste Belg David Goffin en de Rus Andrey Kuznetsov. Dat duel wordt woensdag gespeeld.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl