Robin Haase in actie op eerste speeldag

12 Februari 2017
Robin Haase in actie op eerste speeldag

Robin Haase komt op de eerste speeldag van het ABN AMRO World Tennis Tournament gelijk in actie. De hoogst geklasseerde Nederlander speelt de tweede middagpartij tegen de Duitser Florian Mayer, die het enige onderlinge duel op de ATP World Tour in 2012 in Hamburg won.

"Mayer is een hele gevaarlijke speler,” oordeelde Haase, die de laatste zes keer steeds in de openingsronde in Rotterdam Ahoy werd uitgeschakeld. "Hij speelt anders dan de meeste mensen op de Tour met een bijna irritant spel. Dat is heel gevarieerd. Het is gaaf om hier weer te staan, maar ik hoop nu eindelijk eens verder dan de eerste ronde te komen.”

De 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament wordt om 12.30 uur met de ontmoeting Feliciano Lopez-Pierre-Hugues Herbert geopend. De eerste avondpartij om 19.30uur gaat tussen de als vierde geplaatste Tomas Berdych en de Roemeense qualifier Marius Copel. De Tsjech Berdych is vol vertrouwen naar Rotterdam gekomen: "De laatste jaren heb ik hier goede resultaten geboekt met in 2014 een toernooizege en in 2015 een finaleplaats.”

De tweede wedstrijd in het avondprogramma is een pikant duel. De Brit Aljaz Bedene versloeg tijdens de kwalificaties Denis Istomin, maar de Oezbeek is door de blessure van Roberto Bautista Agut als lucky loser toegelaten. Istomin, die vorige maand tijdens de Australian Open voor de uitschakeling van Novak Djokovic zorgde, kan zich snel revancheren tegen Bedene.

Bekijk het volledige programma hierTerug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl