Rafael Nadal niet naar Rotterdam

09 Februari 2017
Rafael Nadal niet naar Rotterdam

Rafael Nadal heeft zich teruggetrokken voor deelname aan het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. Zijn artsen adviseerden hem om na de belastende periode in Australiƫ rust te houden en daarmee blessures als in 2016 te voorkomen.

Rafael Nadal: "Het spijt me heel erg om aan te moeten kondigen dat ik niet in staat ben om volgende week in Rotterdam te spelen. Na mijn afwezigheid in een aantal toernooien afgelopen jaar, was ik juist goed aan dit seizoen begonnen en deed een aanzienlijke inspanning tijdens de Australische toernooien.

Daardoor hebben mijn artsen mij echter ten strengste geadviseerd om rust te nemen en mijn lichaam tijd te geven om te herstellen voordat ik weer wedstrijden speel en op die manier blessures te voorkomen. Ik begrijp dat de Nederlandse fans teleurgesteld zullen zijn. Ik ben Richard dankbaar voor zijn begrip en steun."

Vervanging
Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Het is natuurlijk een grote domper dat hij er niet is. We hadden ons, net als de tennisfans, enorm verheugd om hem weer in actie te zien in Rotterdam. We zijn direct aan de slag gegaan om te zien of we nog een vervanger van formaat konden halen, maar dat bleek helaas niet mogelijk.

We hebben in korte tijd contact gehad met de complete top vijf en Roger Federer, maar helaas bleken zij om uiteenlopende redenen niet beschikbaar."

Door de afzegging van Rafael Nadal is Marin Cilic nu de lijstaanvoerder in Rotterdam. De nummer 7 van de wereld staat daarmee net voor Dominic Thiem.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl