• Menu

Oude bekende Smits opnieuw de sterkste in Supermatch

11 Februari 2017
Oude bekende Smits opnieuw de sterkste in Supermatch

Glenn Smits heeft evenals twee jaar geleden de Supermatch gewonnen, waardoor hij met Robin Haase met een wildcard in het dubbeltoernooi mag uitkomen. De Rotterdammer mocht ook de loting voor de dubbels verrichten. De Nederlanders spelen in de eerste ronde tegen het gelegenheidsduo Tomas Berdych/Rohan Bopanna.

De 128 beste clubkampioenen van Nederland streden de afgelopen weken om het felbegeerde dubbelticket in Rotterdam Ahoy. Smits, die in 2015 de Supermatch al eens won, had zeker geen makkelijke loting, maar hij overleefde alle hindernissen. De clubkampioen van het Ridderkerkse RLTC rekende in de eindstrijd met de ervaren Brabander Bart Beks (43) af: 6-3, 6-3.

"Ik heb een goed toernooi gespeeld,” oordeelde Smits (26). "Dat komt ook door mijn voorbereiding, want ik heb er alles aangedaan. Ook mijn ervaring van twee jaar geleden heeft mij geholpen.”

Smits speelde in 2015 op het centre court met Jesse Huta Galung. Zij verloren kansloos van het ijzersterke dubbel Nenad Zimonjic/Alsam-Ul-Haq Qureshi. "Ik hoop niet weer uit m’n onderbroek te worden geslagen. Daarom wil ik dit jaar heel graag revanche nemen. Ik ga ook bepaalde zaken anders doen zoals niet te veel trainen en hopelijk kan ik een oefendubbel spelen. De vorige keer moest ik gelijk op maandagmiddag dubbelen en had ik de dag ervoor veel te zwaar getraind."

Voor Haase en Smits wacht met Berdych/Bopanna een ervaren dubbel. "Berdych is in principe geen dubbelaar. Zij zijn allebei groot en zullen hard serveren. Het zal op de tribune een lastige keuze voor mijn vriendin worden, want zij vindt Berdych erg leuk.”Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl