Nadal, Thiem en Kyrgios naar ABN AMRO World Tennis Tournament 2017

09 September 2016
Nadal, Thiem en Kyrgios naar ABN AMRO World Tennis Tournament 2017

Rafael Nadal neemt deel aan het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. De 14-voudig Grand Slam winnaar kan op sterke concurrentie rekenen. Toernooidirecteur Richard Krajicek bereikte ook overeenstemming met Dominic Thiem en Nick Kyrgios om naar Rotterdam Ahoy te komen. Het toernooi vindt plaats van 13 tot en met 19 februari 2017.

Nieuwe seizoenindeling

Rafael Nadal komt voor de derde keer naar het ABN AMRO World Tennis Tournament. In 2009 boekte hij zijn beste resultaat en was hij verliezend finalist tegen Andy Murray. Richard Krajicek: "Hij heeft een aantal jaar gekozen voor het gravel van Zuid-Amerika. Dit jaar heeft hij besloten om de zaken helemaal anders aan te pakken en stond hij open voor hardcourt. Natuurlijk zijn we daar direct op ingesprongen om hem naar Rotterdam te laten komen.”

Rafael Nadal over zijn komst: "Ik kijk er naar uit om in februari terug te keren in Rotterdam. Het is een geweldig toernooi, met geweldige fans, waar ik al mooie partijen heb gespeeld.

#Nextgen
Dominic Thiem en Nick Kyrgios zijn twee van de allerbeste jonge spelers ter wereld, de groep die door de ATP tot #Nextgen is gedoopt. Krajicek: "Het gaat een boeiende strijd worden tussen de gevestigde orde en de aanstormende talenten. Zowel Thiem als Kyrgios is natuurlijk zeer aansprekend.” Nick Kyrgios, die debuteert in Ahoy, kent dit jaar zijn definitieve doorbraak met zijn eerste twee titels (beide op hardcourt). Op dit moment is hij de nummer 16 van de wereld.

Dominic Thiem is een aantal stappen verder. Hij is op dit moment nummer 10 van de wereld en heeft zeven titels op zijn naam. Hij speelde in 2014 en 2015 al in Rotterdam. Beide keren was de tweede ronde zijn eindstation, tegen respectievelijk Murray en Stakhovsky.

De kaartverkoop van het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament is in volle gang.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl