Marin Cilic en Borna Coric naar het ABN AMRO World Tennis Tournament 2017

14 November 2016
Marin Cilic en Borna Coric naar het ABN AMRO World Tennis Tournament 2017

Marin Cilic is, na Stan Wawrinka, Rafael Nadal, Dominic Thiem en Tomas Berdych, de vijfde top-10 speler die is vastgelegd voor het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. De US Open winnaar van 2014 komt voor de vierde keer naar Rotterdam. De 28-jarige Kroaat krijgt bovendien gezelschap van landgenoot Borna Coric.

Marin Cilic

Marin Cilic, die op dit moment deelneemt aan de ATP World Tour Finals, heeft inmiddels al 16 titels op de ATP World Tour op zijn naam. Meest aansprekende is de US Open in 2014. Richard Krajicek: "Marin Cilic is voor mij een van de beste spelers van de wereld op hardcourt. Al sinds 2008 wint hij jaarlijks een of meerdere titels, vrijwel allemaal op hardcourt. Ik reken hem dan ook zeker tot de favorieten voor het ABN AMRO World Tennis Tournament 2017.”

In Rotterdam Ahoy bereikte Cilic in 2014 de finale, door onder meer Andy Murray en Jo-Wilfried Tsonga te verslaan. De finale verloor hij van Tomas Berdych. In 2011 en 2016 bereikte hij de kwartfinale.

Borna Coric
Borna Coric is een van de ATP #NextGen spelers. De 20-jarige nummer 48 van de wereld maakte eerder dit jaar indruk door Rafael Nadal te verslaan in Cincinnati. In Marrakech en Chennai bereikte hij de finale. Eerder dit jaar debuteerde hij in Rotterdam Ahoy met winst tegen Thiemo de Bakker. In de tweede ronde was latere finalist Monfils te sterk.

Davis Cup
Marin Cilic is later deze maand captain van het Davis Cup team van Kroatië, dat het in de finale opneemt tegen Argentinië. Borna Coric speelde een belangrijke rol in het bereiken van de finale. Hij won zowel in de eerste ronde tegen België als in de kwartfinale tegen USA de beslissende wedstrijden.

De kaartverkoop van het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament is in volle gang.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl