• Menu

Kwalificatietoernooi 44e ABN AMRO World Tennis Tournament

10 Februari 2017
Kwalificatietoernooi 44e ABN AMRO World Tennis Tournament

Het kwalificatietoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament is traditioneel sterk bezet, want van de zestien spelers komen er zelfs vier uit de top-100. Jan-Lennard Struff voert de plaatsingslijst aan. De nummer zestig van de mondiale ranglijst opent tegen de Spanjaard Albert Montanes. Ook Denis Istomin gaat op jacht naar een plaats in het hoofdtoernooi. De Oezbeek, die op de Australian Open verantwoordelijk was voor de uitschakeling Novak Djokovic, moet het opnemen tegen Stefanos Tsitsipas.

De 18-jarige Tsitsipas komt met een wildcard in het kwalificatietoernooi en behoort tot de allergrootsen talenten van dit moment. Vorig jaar was hij nummer één van de wereld bij de junioren, alvorens hij de overstap naar de professionals maakte. Hij maakt een stormachtige ontwikkeling door en is de jongste toevoeging aan de #NextGen groep, de talenten van de toekomst op de ATP World Tour.

De eerste wildcard voor de kwalificaties werd toegewezen aan de 21-jarige Botic van de Zandschulp, die in december Nederlands kampioen werd. De nummer 398 van de wereldranglijst ontmoet in de eerste ronde Andrey Rublev. De tweede wildcard is voor de 22-jarige Niels Lootsma uit Groningen.

Zaterdag 11 februari staan de volgende wedstrijden op het programma:

Court 1                
11.00 uur                 
Mikhail Youzhny vs Evgeny Donskoy

Niet voor 12.30
Niels Lootsma (wc) vs Aljaz Bedene

Gevolgd door
Jan-Lennard Struff vs Albert Montanes

Gevolgd door
Botic van de Zandschulp (wc) vs Andrey Rublev

Niet voor 15.00
Doubles Qualifying*

Court 2

11.00 uur
Denis Istomin vs Stefanos Tsitsipas (wc)

Niet voor 12.30
Ernests Gulbis vs Sergiy Stahovsky

Gevolgd door
Pierre-Hugues Herbert vs Ruben Bemelmans

Gevolgd door         
Marius Copil vs Tobias Kamke

Niet voor 15.00
Doubles Qualifying*

* Tevens wordt de eerste ronde van het dubbelkwalificatietoernooi morgen gespeeld. De loting daarvoor vindt morgen rond 14.00 uur plaats.

Supermatch
Bezoekers van het kwalificatietoernooi kunnen ook de wedstrijden van Supermatch volgen. In het clubkampioenentoernooi zal morgen bepaald worden wie er komende week met Robin Haase een plek in het dubbeltoernooi krijgt. De halve finales beginnen om 10.30 uur. De finale om 13.00 uur.

Toegangskaarten
Kaarten zijn voor 10 euro per persoon uitsluitend verkrijgbaar bij de Kassa van Ahoy. De kwalificatiewedstrijden worden gespeeld in Hal 1.

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl