Koolhof/Middelkoop naar halve finale dubbelspel

17 Februari 2017
Koolhof/Middelkoop naar halve finale dubbelspel

Het zou zo maar een sportboek over Matwé Middelkoop kunnen worden: 'Van ballenjongen tot toernooiwinnaar’. De dubbelspelspecialist uit Breda bereikte met Wesley Koolhof de halve finale in de dubbel van het ABN AMRO World Tennis Tournament na de zege op het als vierde geplaatste duo Lukasz Kubot/Marcelo Melo: 7-6 (2), 6-3.

"Hoe langer wij samenspelen, hoe beter het niveau van ons is geworden,” meent Middelkoop (33). "De lijn die wij gevonden hebben is hoe we moeten spelen. Maar elke dag is een nieuwe dag.”

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop, die vorige maand de dubbelspeltitel in Sydney op hun naam schreven, spelen in de halve eindstrijd tegen hun landgenoot Jean-Julien Rojer met zijn Roemeense partner Horia Tecau. Een duel met een oranjetintje. "Wij hebben heel lang tegen hem opgekeken,” zegt Koolhof (27). "Vroeger hadden we nooit tegen hem gespeeld, maar dit wordt de derde keer in twee maanden. Het staat 1-1 en wij zijn weer aan de beurt om te winnen. Rojer is de beste dubbelaar, maar wij zijn ingespeeld.”

De andere halve finale is Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut-Ivan tegen Dodig/Marcel Granollers.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl