• Menu

Koolhof en Middelkoop verrassen met finale dubbelspel

18 Februari 2017
Koolhof en Middelkoop verrassen met finale dubbelspel

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop hadden precies een uur nodig om zich voor de dubbelspelfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament te plaatsen. De Nederlanders versloegen in de halve eindstrijd hun landgenoot Jean-Julien Rojer met zijn Roemeense partner Horia Tecau: 6-4, 6-3.

"Hier zijn geen woorden voor,” glunderde Wesley Koolhof (27). "In het begin van de wedstrijd hadden wij moeite met hun returns, maar Matwé sloeg bij 5-4 in de eerste set drie geweldige returns. Het is heel snel met ons gegaan.”

Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop werden met een wildcard tot Nederlands grootste tennistoernooi toegelaten. Het duo gaat zondag om 13.00 uur in de finale op jacht naar hun derde titel nadat zij eerder de sterkste in Sofia en Sydney waren. Zij spelen in de finale tegen Ivan Dodig en Marcel Granollers.

"Dit is een jongensdroom die uitkomt,” vertelde Middelkoop (33), die ooit als ballenjongen in Rotterdam Ahoy is begonnen. "Mijn roots liggen hier en het was een eer om voor zo’n publiek te mogen spelen. Ik hoop dat wij iedereen in de finale met ons spel kunnen verbazen.”

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl