Koolhof en Middelkoop krijgen wildcard dubbelspel 44e ABN AMRO World Tennis Tournament

18 Januari 2017
Koolhof en Middelkoop krijgen wildcard dubbelspel 44e ABN AMRO World Tennis Tournament

Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop ontvangen de wildcard voor het dubbeltoernooi van het 44e ABN AMRO World Tennis Tournament. Beiden namen al eerder deel aan het dubbelspel in Rotterdam Ahoy, maar als duo maken zij hun debuut.

Sterk koppel

Toernooidirecteur Richard Krajicek: "Wesley en Matwe timmeren als dubbel nadrukkelijk aan de weg de afgelopen periode. Met twee ATP-titels in 2016 en de titel van vorige week in Sydney laten ze zien dat ze het sterkste Nederlandse koppel van dit moment zijn." Vorige week schreven Koolhof en Middelkoop het Apia International in Sydney op hun naam. Het was na de overwinningen in 2016 in Kitzb├╝hel en Sofia de derde gezamenlijke titel. In de finale wonnen ze van Bruno Soares en Jamie Murray, respectievelijk de nummer 3 en 4 van de wereld op de dubbelranglijst.

Debuut als koppel in Rotterdam
Beiden spelers kwamen een keer eerder in actie tijdens het ABN AMRO World Tennis Tournament. Matwe Middelkoop verloor in 2008 in de eerste ronde samen met Jesse Huta Galung van  Julian Knowle en Simon Aspelin. Wesley Koolhof kwam in 2013 als alternate samen met Stephan Fransen in het hoofdtoernooi, waar ze in een supertiebreak moesten buigen voor het Engelse duo Colin Fleming en Jonathan Marray.

Nederlandse inbreng
De beide dubbelwildcards zijn daarmee vergeven aan Nederlandse koppels. De tweede wildcard wordt ingevuld door Robin Haase, met de winnaar van Supermatch, het toernooi voor clubkampioenen dat binnenkort van start gaat.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl