• Menu

Jo-Wilfried Tsonga winnaar ABN AMRO World Tennis Tournament

19 Februari 2017
Jo-Wilfried Tsonga winnaar ABN AMRO World Tennis Tournament

Jo-Wilfried Tsonga is de winnaar van de 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De sympathieke Fransman versloeg in een enerverende finale van bijna twee uur de Belg David Goffin: 4-6, 6-4, 6-1.

Jo-Wilfried Tsonga is de vierde Fransman die de titel in Rotterdam Ahoy wint. Cedric Pioline (2000), Nicolas Escudé (2001 en 2002) en Michael Llodra (2008) gingen de publiekslieveling voor. Gelijk na de finale verscheen de naam van Tsonga in de galerij der kampioenen op de tweede ring.

"Ik ben heel blij met deze titel,” glunderde de 31-jarige Tsonga, die zijn dertiende toernooizege op de ATP World Tour boekte. "Deze titel komt op het juiste moment, want de laatste maanden heb ik hard gewerkt om op dit niveau terug te komen. Ik heb een paar dingen in mijn spel veranderd zoals de service en backhandreturn. Ik ben zeer tevreden dat het harde werken van de afgelopen maanden zich met een toernooizege heeft uitbetaald.”

Voor David Goffin waren de druiven na de eerste setwinst zuur. "Maar toch ben ik tevreden over deze geweldige toernooiweek met mijn eerste finale in Rotterdam. Voor het toernooi had ik in Rotterdam nog geen wedstrijd gewonnen. Ik verlaat Rotterdam toch met een goed gevoel, want ik heb voor het eerst in mijn carrière een plaats in de top-10 van de wereldranglijst veroverd.”Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl