• Menu

Extreem sterk kwalificatietoernooi met onder meer Youzhny, Zverev, Seppi, Gulbis, Mayer en Paire

24 Januari 2017
Extreem sterk kwalificatietoernooi met onder meer Youzhny, Zverev, Seppi, Gulbis, Mayer en Paire

In het weekend voorafgaand aan het ABN AMRO World Tennis Tournament komen zestien spelers in actie tijdens het kwalificatietoernooi. Zij strijden in twee rondes om vier plekken in het hoofdtoernooi. Op de lijst met spelers die zich hebben ingeschreven prijken dit jaar vele bekende namen. Meest in het oog springen oud-toernooiwinnaar Mikhail Youzhny en Mischa Zverev, die recent Andy Murray uitschakelde op de Australian Open.

De 13 ingeschreven spelers met hun plaats op de ATP Rankings:

Benoit Paire47                           
Florian Mayer49
Mischa Zverev50
Jiri Vesely  53
Malek Jaziri56
Jan-Lennard Struff58
Mikhail Youzhny 70
Pierre-Hugues Herbert73
Paul-Henri Mathieu75
Andreas Seppi 89
Jerzy Janowicz94
Ernests Gulbis 99
Aljaz Bedene109


Het kwalificatietoernooi is dus zeer de moeite waard om te bezoeken. Kaarten voor het kwalificatietoernooi zijn op de dag zelf te koop voor 10 euro, uitsluitend aan de Kassa van Rotterdam Ahoy. Voor kaarten voor de andere dagen verwijzen wij naar www.ticketmaster.nl.

Wildcards
Deze lijst wordt aangevuld met drie wildcards, die door toernooidirecteur Richard Krajicek zijn toegewezen. De eerste wildcard gaat naar Botic van de Zandschulp, die recent Nederlands Kampioen werd. De tweede wildcard gaat naar Tallon Griekspoor, het twintigjarige Nederlandse talent. De laatste wildcard voor de kwalificatie is voor Stefanos Tsitsipas. Dit 18-jarige Griekse toptalent stond al kort even in de top-200 en is onderdeel van de zogenaamd #NextGen groep, de talenten die door de ATP als de sterren van morgen worden gezien. 

Hou er rekening mee dat er nog wijzigingen op kunnen treden. Als een speler in het weekend van 11 en 12 februari de halve finale of finale haalt in een toernooi zal hij bijvoorbeeld niet in het kwalificatietoernooi deelnemen. Het definitieve speelschema is op vrijdagavond 10 februari net na 21.00 uur bekend.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl