Eindelijk zege David Goffin tegen Grigor Dimitrov

17 Februari 2017
Eindelijk zege David Goffin tegen Grigor Dimitrov

David Goffin boekte in de kwartfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament één van zijn belangrijkste overwinningen uit zijn carrière. De als derde geplaatste Belg versloeg in een ware slijtageslag na twee uur en zestien minuten publiekslieveling Grigor Dimitrov: 6-4, 1-6, 6-3.

"Wat een overwinning!,” was de eerste reactie na afloop van David Goffin, die in 2017 al tweemaal van de Bulgaar Dimitrov had verloren. "Na die nederlagen moest er iets in mijn spel veranderen. Vanaf de eerste tot de laatste bal was het geweldig. Alleen een kleine terugval in de tweede set, maar ik stond er weer in de derde set.”

Dimitrov leed in Rotterdam tegen de hoogst genoteerde Belg aller tijden pas zijn tweede nederlaag in 2017. Hij had alleen tijdens de halve finale van de Australian Open van Rafael Nadal verloren. Voor Goffin lonkt een plaats in de top-10. Dat zou zijn hoogste notering op de wereldranglijst ooit zijn, maar daarvoor moet Goffin nog wel Pierre-Hugues Herbert verslaan.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl