Dubbel feest voor David Goffin met finale en top-10 plaats

18 Februari 2017
Dubbel feest voor David Goffin met finale en top-10 plaats

Het was dubbel feest voor David Goffin. De als derde geplaatste Belg bereikte de finale van de 44e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament na de eenvoudige 6-1, 6-3 zege op de Franse qualifier Pierre-Hugues Herbert. Goffin staat vanaf maandag in de top-10 van de ATP World Tour.

"Dat wist ik niet eens,” bekende de 26-jarige Goffin, die voor dit toernooi bij zijn vorige drie deelnames nog geen wedstrijd in Rotterdam Ahoy had gewonnen. "Het is wel goed nieuws, maar dat is iets voor maandag. Eerst wacht de finale tegen Jo-Wilfried Tsonga. Dat is een goede vriend van mij.”

De halve finale tussen Goffin en Herbert was een duel van twee verschillende speltypes. Goffin dicteerde de wedstrijd agressief vanaf de baseline, terwijl Herbert met zijn service-volleyspel elke kans benutte om het net op te zoeken. Het leverde Goffin weinig problemen op, want binnen vijf kwartier was de klus geklaard.

In de onderlinge duels tussen Jo-Wilfried Tsonga en David Goffin heeft de Fransman een 3-2 voorsprong.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl