• Menu

Dominic Thiem verslaat Alexander Zverev in spektakelstuk

15 Februari 2017
Dominic Thiem verslaat Alexander Zverev in spektakelstuk

De verwachtingen waren hooggespannen en het werd ook een spektakelstuk. Dominic Thiem en Alexander Zverev kregen de toeschouwers van goed gevuld Rotterdam Ahoy op de banken. De als tweede geplaatste Thiem verliet na een spannend duel het strijdtoneel als winnaar: 3-6, 6-3, 6-4.

De openingsset leek op een kansloze expeditie voor Thiem, want in een record nam Zverev een 4-0 voorsprong. Thiem toonde echter gaandeweg de wedstrijd veerkracht. "De beslissende break in de derde set was doorslaggevend,” vond Thiem, die een fanatieke supporter van de voetbalclub Chelsea is. "Hierna kon ik mijn zenuwen in bedwang houden en bleef ik goed retourneren. Ik ben blij met mijn optreden en overwinning op een speler die de laatste weken in topvorm is. Dit was mijn beste wedstrijd sinds lange tijd.”

Dominic Thiem, die de achtste plaats op de wereldranglijst bezet, speelt donderdag in de tweede avondpartij tegen de Fransman Gilles Simon. Het onderlinge resultaat is 3-2 in het voordeel van Thiem. "Ook dat zal geen gemakkelijke wedstrijd worden. Wij hebben geen geheimen voor elkaar.”Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl