Tienertalent Zverev in spektakelstuk langs Simon

12 Februari 2016
Tienertalent Zverev in spektakelstuk langs Simon

Het werd een latertje in Rotterdam Ahoy, maar de toeschouwers zaten voor een waar spektakelstuk op het puntje van hun stoel. Het Duitse supertalent Alexander Zverev bleef in een slijtageslag van een kleine drie uur overeind tegen de ervaren Fransman Gilles Simon: 7-5, 3-6, 7-6 (4).

“Het publiek dat zo lang is gebleven heeft mij er doorheen gesleept”, glunderde Zverev van top tot teen. “Het was fysiek één van mijn zwaarste partijen uit mijn carrière. Op een gegeven moment had ik zelfs kramp in beide benen.”

Zverev treft vrijdag in de tweede avondpartij de als vijfde geplaatste Gaël Monfils.

Krajicek
Richard Krajicek had de kwaliteiten van de 18-jarige youngster uit Hamburg al lang ontdekt. De toernooidirecteur gaf Zverev voor het tweede jaar op een rij een wildcard. En met succes, want het Nederlandse publiek heeft een toekomstige wereldtopper aan het werk gezien.

“Dit is dé wedstrijd van het toernooi tot nu toe”, oordeelde Krajicek. “Zverev presteert na vorige week in Montpellier nu twee weken op rij goed. Dit is een nieuwe stap voor hem. Hij maakt echt grote stappen. Je ziet dat hij fysiek veel heeft gewerkt. Zverev is écht de beste teenager in de top-100.”

Bekijk HIER de (vele!) hoogtepunten van de partij.

 Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl