Qualifier Mahut in kwartfinale tegen Troicki

11 Februari 2016
Qualifier Mahut in kwartfinale tegen Troicki

Nicolas Mahut heeft zich voor het eerst in zijn loopbaan verzekerd van een plek in de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament. De qualifier uit Frankrijk was in twee sets te sterk voor zijn landgenoot Jeremy Chardy: 7-5, 6-2.

Het was de eerste keer dat Mahut (ATP-54), die geen enkele keer werd gebroken, het Franse onderonsje met Chardy (ATP-28) wist te winnen. Drie eerdere ontmoetingen, waarvan de laatste vorig jaar op het masterstoernooi van Canada, gingen verloren.

“Ik presteer altijd goed in Nederland”, zei Mahut, die al twee keer het grastoernooi van Rosmalen wist te winnen. “Misschien moet ik altijd beginnen in het kwalificatietoernooi…”

De 34-jarige qualifier, die vrijdag met de Viktor Troicki strijdt om een plek in de halve eindstrijd, is al vier wedstrijden op rij ongeslagen in Rotterdam Ahoy.

Troicki stelde donderdag in de tweede wedstrijd van de dag een ticket voor de kwartfinale veilig. De Serviër won in twee sets van Hyeon Chung. De als achtste geplaatste Troicki sloeg de Zuid-Koreaan met 7-6 (5), 6-2 van de baan.Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2021 Ahoy - www.ahoy.nl