Klizan verrassende winnaar ABN AMRO World Tennis Tournament

14 Februari 2016
Klizan verrassende winnaar ABN AMRO World Tennis Tournament

Ook in de finale van de 43e editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament  maakte Martin Klizan zijn naam als 'The Comeback Kid’ helemaal waar. De linkshandige Slowaak versloeg in een driesetter van bijna twee uur de Fransman Gaël Monfils: 6-7 (1), 6-3, 6-1.

Het werd bijna een traditie voor de 26-jarige Martin Klizan deze week in Rotterdam Ahoy. De openingsset verliezen en in het vervolg veerkracht tonen. De nummer 43 van de ATP-ranking overleefde in de kwartfinale tegen Roberto Bautista Agut vijf matchpoints en in de halve eindstrijd tegen Nicolas Mahut drie matchpoints . Ook in de finale verloor Klizan de openingsset, maar uiteindelijk verliet hij als winnaar het centre court.

 "Monfils maakte in de eerste set geen fouten,” vertelde een gelukkige Klizan, die zijn vierde ATP-titel won. "Daarna ben ik agressiever gaan tennissen en was in de tweede set één break voldoende. Ik stond met veel zelfvertrouwen op de baan, maar je moet nog altijd wel het laatste punt maken.”

Gelijk na de finale verscheen de naam van Martin Klizan in de galerij der kampioenen. "Het was voor mij een geweldige motivatie om met mijn naam daar te komen. Ik kan niet wachten om volgend jaar weer naar Rotterdam te komen.”Terug naar overzicht
Sitemap | Disclaimer | Privacy & Cookies | Copyright 2022 Ahoy - www.ahoy.nl